Fingermat
Mange starter gjerne selskapet med litt fingermat. Server det gjerne på fat spredt i lokalet - det kan for mange være en "ice breaker" slik at gjestene blir bedre kjent før man setter seg til bords.
Ikke alle vet på hvilken side man har borddamen sin. I Skandinavia sitter borddamen alltid til høyre. Borddamen skal alltid sette seg først, og kavaleren trekker gjerne ut stolen for henne, men dytter den aldri tilbake. Mens man sitter til bords er det normalt at kavaleren passer på at borddamen har noe i glasset, gjerne også noe på tallerkenen om det er tilgjengelig. Snakk og lytt til borddamen - vis interesse for henne.
Hvis maten blir sendt rundt bordet er det normalt at man holder fatene så borddamen kan foryne seg. Når man spiser fører man maten opp til munnen, ikke munnen ned mot maten. Snakk aldri med munnen full av mat og husk at albuene skal aldri opp på bordet.
Etter maten
Er det dans etter maten er det skikk at man tar en dans med borddamen sin først. Neste dans går til damen på den andre siden og man bør også danse med vertinnen i løpet av kvelden.