Vi bruker informasjonskapsler og deler informasjonen din med tredjeparter som tilpasser annonsering, analyserer trafikk og leverer tjenester for sosiale medierMer info

Justisen Bar, Restaurant og Bakgård

Møllergta 15, Oslo

Opptil 230 gjester

Utleier tilbyr mat

Utleier tilbyr drikke

Medbrakt mat tillatt

Medbrakt drikke tillatt

Justisen Bar, Restaurant og Bakgård

Justisen Restaurant, bar og bakgård ble gjenåpnet 3. November 2015 etter å ha vært stengt i nesten 2 år. Bygget har blitt total renovert og lokalet har blitt tilpasset for å kunne ha både store og små selskaper.

Justisen består av en restaurant, bakgård og flere salonger med total kapasitet på 800 personer. Lokalet egner seg derfor utmerket til alt av sosiale begivenheter, både julebord, sommerfest, kick off, workshop, utstilling, foredrag, konserter og andre arrangementer med eller uten bespisning. Vi har dyktige prosjektledere som tilbyr skreddersydde løsninger etter dine ønsker, uavhengig av om det er lite eller stort, privat eller i firmasammenheng. Ta kontakt med oss for tilbud eller en befaring.
I hele andre etasje har både små og store selskaper mulighet til å leie salongene, med skreddersydde mat- og drikkemenyer.

Om Justisen

Justisen kan takke sin beliggenhet for navnet. Med det gamle Tinghuset og hovedpolitistasjonen som nærmeste naboer ble stedet et naturlig samlingspunkt for jurister og advokater som diskuterte livet og nyhetsbildet i inn- og utland. Stemningen og den gode maten gjorde at stedet ble et samlingspunkt for kunstnere, sjøfolk, krigsveteraner og andre som ville nyte god mat og drikke mens de diskuterte ivrig.
Få steder kan skryte av å ha tredjegenerasjons stamgjester, men Justisen har flere. Om det skyldes den berømte hellefisken, «luksussmørbrødene» eller bare den gode stemningen flytende føde frembringer sier historien ingenting om.
I 1984 måtte Justisen flytte fra sin opprinnelige adresse i Møllergata 19, for å gi plass til utvidelsen av Regjeringskvartalet. Sorgen var stor hos stamgjestene, men heldigvis ble den kortvarig. Kort ble også veien de måtte gå for å besøke Justisen på nytt. Møllergata 15 ble den nye adressen.

Om Møllergata 15

Et serveringssted med lange tradisjoner fortjener lokaler som også har en rik historie. I 1986 flyttet Justisen til Møllergata 15, den eldste gjenværende bygården i Møllergata. Bygningen var opprinnelig en bondehandelsgård, men har gjennom historien hatt beboere som er like mangefasetterte og fargerike som Justisens klientell. Hjulmaker Andersen, vognfabrikør Haugan, copist Wiingaard og ølbrygger Olsen har alle hatt tilhold i denne bygården. I lokalene har det vært drevet alt fra smie og snekkerverksted til likkistefabrikk. I første etasje, med vinduer ut mot gaten, har det vært en rekke ulike forretninger, blant annet ostehandel, barberer, auksjonshus og møbelforretning. Denne bygningen har alltid hatt rom og plass til folk, uansett yrke eller rang – den tradisjonen videreføres nå som Justisen fortsetter å skrive historien om Møllergata 15.

Send forespørsel

Lokalet tar maks 230 gjester

< Tilbake

< Tilbake

Vennligst
vent

Takk for henvendelsen din, Justisen Bar, Restaurant og Bakgård tar kontakt med deg så snart som mulig