Lagre i favoritter

Historiske togreiser

Opptil 62 gjester

Utleier tilbyr mat

Utleier tilbyr drikke

Historiske togreiser

KartJernbanetorget 1, Oslo

HISTORISKE TOGREISER

Historiske togreiser tilbyr togreiser i eldre unike norsk museumstogmateriell. Turene har i hovedsak et kulinariske preg med servering i to spisevogner. All servering er det Sult as som står for. Togmaterialet eies av Norsk jernbaneklubb ved Norsk museumstog og av Jernbaneverket ved Norsk jernbanemuseum. Tilbudet om disse reiser med dette unike materiellet er et samarbeid med alle disse aktørene. Vi tilbyr både åpne turer Nordmarka rundt og på Bergensbanen, men også charterturer på nærmere avtalte strekninger.

Historiske togreiser er unike på mange måter, både det flotte og gamle tog materiellet med sine unike historier, men særlig det at turene kan gjennomføres på hele det nasjonale tognett. Dette er mulig gjennom den lisens Norsk jernbanemuseum har for kjøring av museumstog i Norge. Det gjør at det er mulig å gjennomføre turer, bestilt i gode tid, dit det går tog i Norge.

Sesong: April/Mai - September/Oktober

Chartertur 
Toget kan chartres for private turer. En fantastisk opplevelse ved et firmaarrangement eller et jubileum. Vi har sitteplass til 62 samtidig spisende gjester og serverer både 3 og flere retter med tilhørende viner.

Ta kontakt med vårt bookingkontor på [email protected] for mer informasjon om charterturer.

Nordmarka Rundt 
Strekningene Nordmarka rundt er fin togreise på drøye 5 timer. Togreisen går oppover langs Gjøvikbanen forbi bystasjoner som Grefsen og Kjelsås før vi forsvinner inn i skogen mot Movatn og forbi Nittedal og Hakadal for vi møter vakre jordbruksbygder på Hadeland og kjører inn på Roa stasjon. Her slutter turen på Gjøvikbanen og vi begynner på turen mot Hønefoss.  Vakre landskap kan nytes ned mot Randsfjordenog Jevnaker hvor det flotte Hadeland glassverk holder til . På vei til Hønefoss passere vi også fine Hval stasjon og kan skimte Kistefoss og dets kjente museum. 

Når vi har vel kjørt inn på Hønefoss stasjon må vi skifte som det heter på jernbanespråket. Fordet flotte lokomotiveten El 11 fra 1951 som trekker oss må nå settes i andre enden av alle vogene for at vi skal kunne kjøre i riktig retning og ikke fortsette til Bergen. På Hønefoss er det derfor mulighet for å strekke på beina og trekke frisk luft.

Fra Hønefoss fortsetter turen mot Vikersund hvor blant annet Krøderbanen har sitt utgangspunkt og Åmot med sitt kjente Blaafarveverk på Modum.  Om kort tid kjører vi så inn på Hokksund stasjon og Sørlandsbanen. Vi er nå i mer urbane strøk så det er viktig å overholde reglene i forhold til toalettbruk.  Ferden går så mot Drammen og fra Buskeruds hoedstad og inn mot Oslo vil det være mulig å gå av på større stasjoner som Asker, Sandvika og Skøyen hvis dette er avtalt på forhånd.

Bergensbanen  
Turene til tur /retur Bergen går selvfølgelig på vakre Bergensbanen, Norges meste kjente jernbanestrekning og mange ganger kåret til en av verdens 10 flotteste. På turene til og fra Bergen formidler vi mye spennende jernbanehistorie fra strekningens over 100 årige historie. Vi stopper gjerne på Gulsvik stasjon for å se hvordan gamle stasjon som ikke lenger er i bruk blir tatt vare på, men høydepunktet for de historie interesserte er vårt besøk på Rallarmuseet på Finse. Et flott museum over byggingen av Bergensbanen og dens 100 årige historie. Vår samarbeidspartner Norsk jernbane klubb var med å stifte museetFra Finses 1222 moh som er høyeste punkt på turen bærer det mot Myrdal med utsikt på Flåm og videre mot Voss . Fra Voss er det en fin tur i vestlandnatur mot Arna hvor Gamle Vossebanen har deler av sin virksomhet og vestlandets hovedstad Bergen.

Kapasitet

Maks 62 sittende gjester
Maks 62 stående gjester

Fasiliteter

Kjøkken
Bestikk og tallerken
Bar
Stoler og bord
Tilrettelagt for rullestolbruker
Bankterminal
Bartender inkludert
Behjelpelig med alkohol
Behjelpelig med bartender
Behjelpelig med mat
Barnevogn tillatt i lokale
Behjelpelig med serveringspersonale
Serveringspersonale inkludert
Skjenkebevilling
Matservering
Alkoholservering

Beliggenhet

Lagre i favoritter

Send forespørsel