Lagre i favoritter

Elingaard Herregård

Opptil 75 gjester

Medbrakt mat tillatt

Medbrakt drikke tillatt

Elingaard Herregård

KartElingaardsveien 33, Gressvik

Lyst til å feire din store dag på vakre Elingaard Herregård? Elingaard gir ethvert arrangement en historisk, personlig og unik ramme, og er like populær både til bryllup som til møter og konserter.

Elingaard herregård har en spennende historie med storpolitikk og kvinnehistorie. Det er heller ikke fritt for at det spøker på herregården, noe både gjester, fastboende og tjenestefolk har erfart. Elingaard har sine adelige røtter helt tilbake til 1300-tallet da herregården var i kongsslektningers eie. Mest kjent er det sannsynligvis at Jens Bjelke residerte her på 1600-tallet , og at familien Huitfeldt eide herregården på 1700-tallet. Herregården brant ned i 1746 og ble bygd opp igjen i 1749 – stort sett slik den står idag. Elingaard Herregård eies av Østfoldmuseene-Fredrikstad Museum og er arena for mange av museets varierte og spennende arrangementer, i tillegg til å være tilgjengelig for utleie.

Priser og fasiliteter

Å leie Elingaard en helg koster 22.000,- for en helg. Da har du herregården fra fredag ca 11.00, hele lørdag, og søndag fram til 11.00. (Kan endres til søndag kl.13.00 utenom hovedsesong sommer). Duker inngår i leiepris helg, stoffservietter kan leies.

Vi gir også skreddersydde pristilbud ved arrangementer av annen art enn vanlig leie, feks konserter, foredrag o.l.

Utleieområdet på herregården omfatter:

Spisesalen – som tar maks 50 personer til bords

Salongen – romslig og koselig salong til kaffeservering, velkomst osv.

Havestuen – lys og trivelig stue med utgang til Elingaards flotte hage – nyrestaurert både utvendig og innvendig, stod ferdig høsten 2017.

Kjøkkenet – romslig og velutstyrt kjøkken til leietakers disposisjon, med alt av servise og utstyr du måtte trenge, både til matlaging, servering og bespisning.

Overnatting – det er muligheter for overnatting på herregården, det fins 9 senger i hovedhuset, fordelt på 4 doble rom og ett enkelt, disse inkluderer den vakre nyrestaurerte havesuiten over inngangspartiet mot hagen. Overnatting koster kr 750,- per pers pr natt på herregården, den vakre havesuiten har egen balkong mot haven og koster kr 3000,-.
Det kan også være muligheter for opptil 9 senger til, i Stabburet utenfor, kun på sommerstid. Disse rommene koster kr 600,- per pers pr natt.
Soverommene på herregården er helt spesielle, oppusset av Fredrikstad Museum, og holdt i gammel stil. Alle soverom har egen vask, og det fins felles toalett, og felles bad, både på Stabburet og i hovedhuset. 

Østfløya kan også leies i forbindelse med ditt arrangement, et lyst og flott lokale med god akustikk – plass til ca 50 stoler. Det står et flott flygel i Østfløya, og lokalet er spesielt godt egnet til foredrag/konserter/vielser. Det koster grunnpris kr 4000,- å leie Østfløya. Østfløya har egen inngang.

Omvisninger – vi tilbyr omvisninger på herregården som et spennende og interessant innslag til ditt selskap, da Elingaard byr på mye og fascinerende historie! Våre flinke guider tar dere med tilbake i tiden og gjennom hele herregården, også museumsdelene som ellers er stengt for leietakere.
Omvisninger kan også bestilles utenom leie av herregården. Ta gjerne kontakt for mer informasjon, avtale om visning og booking!

Kapasitet

Maks 50 sittende gjester
Maks 75 stående gjester

Fasiliteter

Bestikk og tallerken
Kjøkken
Stoler og bord
Lerret og projektor
Internett
Overnattings muligheter
Parkering (gratis)
Uteområde
Skjenkebevilling

Beliggenhet

Lagre i favoritter

Send forespørsel