Vi bruker informasjonskapsler og deler informasjonen din med tredjeparter som tilpasser annonsering, analyserer trafikk og leverer tjenester for sosiale medierMer info

Elingaard Herregård

Elingaardsveien 33, Gressvik

Opptil 75 gjester

Utleier tilbyr mat

Utleier tilbyr drikke

Medbrakt mat tillatt

Medbrakt drikke tillatt

Elingaard Herregård

Lyst til å feire din store dag på Elingaard Herregård? Elingaard gir ethvert arrangement en historisk, personlig og unik ramme, og er like populær både til bryllup som til møter og konserter.

Elingaard herregård har en spennende historie med storpolitikk og kvinnehistorie. Det er heller ikke fritt for at det spøker på herregården, noe både gjester, fastboende og tjenestefolk har erfart. Elingaard har sine adelige røtter helt tilbake til 1300-tallet da herregården var i kongsslektningers eie. Mest kjent er det sannsynligvis at Jens Bjelke residerte her på 1600-tallet , og at familien Huitfeldt eide herregården på 1700-tallet. Herregården brant ned i 1746 og ble bygd opp igjen i 1749 – stort sett slik den står idag. Elingaard Herregård eies av Østfoldmuseene-Fredrikstad Museum og er arena for mange av museets varierte og spennende arrangementer, i tillegg til å være tilgjengelig for utleie.

Priser 2018 og fasiliteter

Å leie Elingaard en helg koster 16 000,- i sommersesongen (1. april – 30. september), og 10 000,- i vintersesongen (1. oktober – 30. mars). Da har du herregården fra fredag ca 11.00, hele lørdag, og søndag fram til 11.00. (Kan endres til søndag kl.13.00 utenom hovedsesong sommer). Å leie herregården en ukedag – mandag til torsdag – koster 4500,- Leieprisene inkluderer bruk av hvite duker og damaskservietter. Vi gir også skreddersydde pristilbud ved arrangementer av annen art enn vanlig leie, feks konserter, foredrag o.l.

Utleieområdet på herregården omfatter:

Spisesalen – som tar maks 50 personer til bords

Salongen – romslig og koselig salong til kaffeservering, velkomst osv.

Havestuen – lys og trivelig stue med utgang til Elingaards flotte hage – nyrestaurert både utvendig og innvendig, stod ferdig høsten 2017.

Kjøkkenet – romslig og velutstyrt kjøkken til leietakers disposisjon, med alt av servise og utstyr du måtte trenge, både til matlaging, servering og bespisning.

Overnatting – det er muligheter for overnatting på herregården, det fins 9 senger i hovedhuset, fordelt på 4 doble rom og ett enkelt, disse inkluderer den vakre nyrestaurerte havesuiten over inngangspartiet mot hagen. Overnatting koster kr 600,- per pers pr natt på herregården, havesuiten koster kr 1500,-. Det kan også være muligheter for opptil 9 senger til, i Stabburet utenfor. Disse rommene koster kr 500,- per pers pr natt. Vi gjør oppmerksom på at Stabburet er vinterstengt. Soverommene på herregården er helt spesielle, oppusset av Fredrikstad Museum, og holdt i gammel stil. Alle soverom har egen vask, og det fins felles toalett, og felles bad, både på Stabburet og i hovedhuset. Brudesuiten på Elingaard har en helt egen sjarm med sin gustavianske himmelseng. Se bilder nederst på siden.

Østfløya kan også leies i forbindelse med ditt arrangement, et lyst og flott lokale med god akustikk – plass til ca 50-60 stoler. Det står et flott flygel i Østfløya, og lokalet er spesielt godt egnet til foredrag/konserter. Det koster kr 2000,- å leie Østfløya. Østfløya har egen inngang.

Høvelbygningen kan også leies, den ligger tvers over veien for herregården. Her er det plass til ca 20 personer til bords. Begrensede kjøkkenmuligheter. Å leie høvelbygningen en dag koster kr 1500,-. Det gis ikke tilgang til herregården ved leie av Høvelbygningen, med mindre dette er avtalt med museet.

Omvisninger – vi tilbyr også omvisninger på herregården. Som et spennende og interessant innslag i ditt arrangement, da Elingaard byr på mye og fascinerende historie! Våre flinke guider tar dere med tilbake i tiden og gjennom hele herregården, også museumsdelene, som ellers er stengt for leietakere. Omvisninger kan også bestilles utenom leie av herregården, og koster kr 2500,- per gruppe på inntil 25 pers. NB: Selskap som leier herregården kan tas som en enkelt gruppe uansett antall. Ta kontakt for mer informasjon, avtale om visning og booking!

Send forespørsel

Lokalet tar maks 75 gjester

< Tilbake

< Tilbake

Vennligst
vent

Takk for henvendelsen din, Elingaard Herregård tar kontakt med deg så snart som mulig