Vi bruker informasjonskapsler og deler informasjonen din med tredjeparter som tilpasser annonsering, analyserer trafikk og leverer tjenester for sosiale medierMer info

Værtshuset Bærums Verk

Vertshusveien 10, Bærums Verk

Opptil 140 gjester

Utleier tilbyr mat

Utleier tilbyr drikke

Medbrakt mat tillatt

Medbrakt drikke tillatt

Værtshuset Bærums Verk

Værtshuset

Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum.
Værtshuset er et klassisk og tidløst sted. Det gode måltidet med mat og drikke og ikke minst opplevelsen omkring selve måltidet.


Arrangementer

Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og værelsene har en helt spesiell atmosfære, og alle værelsene har forskjellig størrelse og innredning.
Vårt "Norskinspirerte Kjøkken" har hovedsakelig norsk mat på menyen. All mat fremstilles på vårt eget kjøkken, og består av de beste råvarer som kan oppdrives. Vi som arbeider her ønsker å ta godt i mot deg og gi deg en følelse av å være en venn av huset.
Kontakt oss gjerne for møter, konferanser bryllup, selskaper, catering, mat- og vinkurs eller andre arrangmenter.

Værtshuset ligger ca. 15 minutters kjøretid fra Oslo.

Historikk

Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum.
Værtshuset ble oppført ca 1640 på Bærums Jern Werk – i et solid tømmerhus ved elven Lomma – for å få kontroll på all drikkingen blant arbeiderne. Det ble straks et livlig samlingssted for jernverksfolket og for langsveisfarende bønder og handelsmenn.


Værtshuset fikk også en funksjon for de vanskeligstilte i lokalsamfunnet; avgiften fra brennevinssalget gikk ikke til Kongen men til Verkets fattigkasse. Om det ble en velfylt kasse, forteller historien ikke. Men Værtshuset var godt besøkt, og i ca 250 år – frem til omkring 1890 – fungerte det som serveringsted.


Etter dette ble lokalene brukt som bolig for verkstedsbefolkningen. Senere ble bygningen fredet av Riksantikvaren, og i 1987 ble den totalrestaurert og gjenåpnet som serveringsted.

Velkommen til oss!
HilsenUlla og Bob Laycock

Send forespørsel

Lokalet tar maks 140 gjester

< Tilbake

< Tilbake

Vennligst
vent

Takk for henvendelsen din, Værtshuset Bærums Verk tar kontakt med deg så snart som mulig